Sťahujte zábavnejšie – označovanie krabíc QR kódom

Dnes tu máme niečo trochu odlišnejšie. Už mnohokrát sme zdôrazňovali, ako dôležité je dobre označiť krabice s vašim majetkom. Spôsobov, ako ich značkovať, je mnoho a je vhodné ich kombinovať. Príklad klasického označenia krabice:

Blog_movex_QR kod

  • označenie farebným samolepiacim papierom podľa miestností (jedna miestnosť = jedna farba). Takýto papier prilepíme na všetky strany krabice, aby bol viditeľný z akéhokoľvek uhla.
  • označenie prilepeným zoznamom vecí, ktoré krabica obsahuje
  • označenie typu obsahu – krehké, ťažke, cenné a pod. Opäť takýto papier prilepíme na všetky strany krabice.

Všetky tieto spôsoby dokopy dajú veľmi dobre označenú krabicu. Dnes vám však prinesieme jedno veľmi zaujímavé doplnkové riešenie, ktoré však rozhodne nie je praktické pre každého. Fanúšikom technológií ale prinesie zábavu a spríjemní náročný proces balenia. Navyše prináša aj niekoľko výhod. O čo ide? O značenie krabíc QR kódmi. QR kódy sa najčastejšie spájajú s webovými adresami, no je možné do nich zakódovať aj čistý text. Prinášame vám jednoduchý návod, ako na to.

 

Na tvorbu QR kódu potrebujete QR kód generátor. Taký nájdete napríklad tu. V možnostiach si zvolíte „text“ a spíšete zoznam. Majte na pamäti, že čím viac textu, tým je QR kód pre mobilné zariadenie tažšie čitateľný. Mali by ste sa zmestiť do 200 znakov. Niektoré QR generátori vám navyše viac napísať ani nedovolia. Po vytvorení kódu ho jednoducho stiahnete, vytlačíte a prilepíte na krabicu. Hotovo.

 

Na následné prečítanie textu budete potrebovať QR čítačku. Takýchto aplikácií nájdete v Google Play (Android) neúrekom. To isté platí aj pre zariadenia Apple.

 

A akú výhodu prináša takéto značkovanie? Okrem toho, že QR kódy prinášajú zaujímavé a netradičné riešenie, dokážu skryť obsah krabice pred okolím. Zoznam vecí prilepený priamo na krabici je na očiach každému a možno budete chcieť utajiť, že v krabici máte šperky či albumy Modern Talking. Tak, či onak, QR kódy prinášajú decentné riešenie v oblasti označovania krabíc pri sťahovaní.