10 tipov, ako si uľahčiť sťahovanie – časť II.

Na našom blogu sme sa už tipom pri sťahovaní venovali. Vzhľadom na to, že vám chceme tento náročný proces čo najviac uľahčiť, pripravili sme pre vás ďalších 10 zlepšovákov, ktoré vám pomožu sťahovanie prežiť v relatívnom pokoji 🙂

stahovanie tipy

  1. Zoberte pri balení do úvahy ročné obdobie. Pomôže vám to určiť, ktoré veci nebudete potrebovať a môžete ich zbaliť v predstihu. Sťahujete v lete? Začnite balením vianočného stromčeka, sánok či zimného oblečenia. Alebo sa naopak sťahujete v zimnom období? Tak prečo nezačať s balením plaviek, nafukovačiek a pod.

 

  1. Ak zásuvky nespôsobia až takú veľkú záťaž, môžete ich pokojne nechať v nábytku. Je však potrebné ich dobre zabezpečiť proti otvoreniu (napr. plastovou baliacou fóliou). Ďalšou výhodou je, že takéto zásuvky podporia stabilitu celej konštrukcie nábytku.

 

  1. Zaobstarajte si rezač kartónu. Ani by ste neverili, ako sa vám taká maličkosť stane pri sťahovaní užitočnou. Rezač kartónu je lacná záležitosť a pomôže v určitých situáciach oveľa viac ako nôž alebo nožnice.

 

  1. Odfoťte si zadnú stranu spotrebičov. Nie všetci sa považujú za technicky nadaných. A aj tých zručnejších môže rozbolieť hlava z množstva káblov trčiacich z vašich spotrebičov. Takáto fotografia bude neoceniteľná, ak budete v novom bývaní zapájať vašu techniku.

 

  1. Na krabiciach môžete na jej bokoch vyrezať malé diery, ktoré pomôžu ako úchyty. S krabicami sa tak bude ľahšie manipulovať a ich prenos bude jednoduchší aj keby boli ťažšie. Použiť môžete rezač kartónu, ktorý sme vám odporúčali o pár riadkov vyššie.

 

  1. Vytvorte si košík s potrebami na sťahovanie. Čo sa tam bude nachádzať? Všetko, čo budete potrebovať ku sťahovaniu. Nožnice, samolepiace papieriky, rezač na kartón, nôž, skrutkovač, baliaci papier či samolepiaca páska. Všetko pekne na jednom mieste, vždy pripravené na okamžité použitie. Nestane sa tak, že nebudete vedieť, kde pomôcku máte a nikdy ju nestratíte. A to sa vám pri sťahovaní môže stať až príliš ľahko.

 

  1. Krehké taniere môžete pomôcť chrániť aj tak, že medzi ne budete vkladať ich papierové alternatívy. Keďže majú približne rovnaký tvar, nezaberú veľa miesta a bez problémov zapadnú do seba. Pomôžu zmierniť akékoľvek nárazy, ktoré by inak mohli rozbiť váš cenný riad.

 

  1. Ak je nutné rozmontovať niektorý kus nábytku, uistite sa, že všetky skrutky dáte do samostatného plastového vrecka, riadne ho uzavriete a označíte. Vyhnete sa tak problémom pri jeho opätovnom zostavovaní.

 

  1. Všetky tekutiny dajte do samostatných plastových vreciek. Či už ide o fľašu s vodou, sirup proti kašľu či sprchový gél. Nebudete chcieť, aby sa nádoba s akoukoľvek tekutinou otvorila a znečistila všetko naokolo. Tomuto predídete plastovými vreckami, ktoré dôkladne uzavriete.

 

10. Oblečenie zavesené na vešiakoch pokojne môžete zabaliť do plastových vriec na odpadky. Nemusíte ich pracne zvesovať a potom opätovne vešať v novom byte. Dokonca je možné využiť techniku, kedy na spodnej časti vreca urobíte dieru, cez ktorú prevlečiete vrch vešiaka