Sťahovanie do Bratislavy pre fanúšika športu

Sťahujete sa do Bratislavy? Alebo o tom len uvažujete? Zmena mesta je vždy náročný proces. Bude trvať dlho pokiaľ si na nové prostredie zvyknete a pokiaľ dobre spoznáte mesto a okolie. Preto vám prinášame informácie o tom, čo vám Bratislava po presťahovaní ponúkne, ak ste športovými fanúšikmi. A ktovie, možno inšpirujeme aj rodených Bratislavčanov.

športy v bratislave

Futbal

Začnime najpopulárnejším športom na svete, futbalom. Kde je možné sa ísť na neho pozrieť? Najväčším klubom v Bratislave je momentálne účastník najvyššej slovenskej súťaže Slovan Bratislava. Navštíviť môžete aj odvekého rivala Inter Bratislava, ktorý však už iba spomína na niekdajšiu slávu a hráva nižšiu slovenskú súťaž. Ešte horšie je na tom Artmedia Petržalka, ktorá momentálne zastrešuje iba mládežnícky futbal.

Čo ak máte chuť si zahrať? Ak si chcete vyskúšať nedeľný futbal, okolité obce združuje Bratislavský futbalový zväz do niekoľkých súťaží. Niektoré tímy majú dlhodobý nedostatok hráčov a radi príjmu novú krv. Ak ste sa ale sťahovali z miesta, kde ste už boli zaregistrovaní pod hlavičkou SFZ, budete musieť vybaviť potrebnú byrokraciu. V prípade, že si chcete iba občas vyjsť von zakopať do lopty, Bratislava ponúka množstvo športovísk s umelou či prírodnou trávou.

 

Hokej

Nie nadarmo sa hovorí, že Slováci sú hokejovým národom. Tento šport má u nás dlhú tradíciu a teší sa veľkej popularite. Po sťahovaní do Bratislavy si ho budete môcť vychutnať dosýta. Sídli tu totiž účastník nadnárodnej súťaže KHL – Slovan Bratislava. Hráva na Zimnom Štadióne Ondreja Nepelu, ktorý pojme viac ako 10 000 návštevníkov. Atmosféru počas zápasov závidí snáď každý hosťujúci tím. A ceny lístkov sú naozaj prijateľné, začínajú na úrovni cca 10 eur. Preto veľmi nezáleží, z akého mesta ste sa sťahovali a aké hokejové zážitky ponúkalo. V Bratislave si ako fanúšik užijete hokej do sýtosti.

Ak si chcete zahrať, odporúčame navštíviť rôzne hokejové kempy amatérskych hokejistov, ktoré sa v meste usporadúvajú.

V prípade, že si chcete iba zakorčuľovať, máme pre vás opäť riešenie. Môžete navštíviť niektorý zo zimných štadiónov (Zimný Štadión Ondreja Nepelu, Zimný Štadión Dúbravka, Zimný Štadión Vladimíra Dzurillu a iné) alebo množstvo iných celoročných, či sezónnych ľadových plôch.

 

Plávanie

Na svoje si prídu aj fanúšikovia plávania. Ak ste pred sťahovaním do Bratislavy chodievali niekam plávať, tak vás potešíme. Bratislava ponúka množstvo plavární a kúpalísk. Jednou z najväčších je plaváreň Pasienky. Nájdete tu 50 metrový plavecký bazén, aj menší, 25 metrový. Ako alternatívu môžete vyskúšať plaváreň Iuventa, školskú plaváreň otvorenú aj pre širokú verejnosť na ZŠ Alexandra Dubčeka alebo plavecký bazén, ktorý ponúka Hotel Nivy.

 

Tenis

Tenisu sa v Bratislave venuje pomerne množstvo klubov a akadémií. Svoje ratolesti môžete nechať rozvíjať svoj talent napríklad v Tenisovom klube Slovan, Tenisovej škole Petržalka, v klube TopTenis či v tenisovom klube Trnávka. Zahrať si môžete napríklad v Národnom Tenisovom Centre, ktoré slúži aj ako športové centrum pre širokú verejnosť.

Ak sa chcete iba pozerať, Národné Tenisové Centrum často hostí zápasy Davis Cupu, Fed Cupu, alebo individuálnych challengerových turnajov. Sťahovanie do Bratislavy vám teda, čo sa týka tenisových možností, rozhodne neublíži.

 

Lyžovanie

Ak ste sa sťahovali z podtatranských miest, tak vám pravdepodobne budú možnosti starého bydliska trošku chýbať. Aj v okolí Bratislavy je však možné zažiť dobrú lyžovačku. Navštíviť môžete svahy na Pezinskej Babe, ktorá je vzdialená asi 20 km od Bratislavy. Pravdepodobne najbližšie veľké lyžiarske stredisko je rakúsky Stuhleck. Autom sa k nemu dostanete približne za hodinu a 40 minút. Nájdete tam viac ako 20 km lyžiarskych tratí.

 

Iné

Po sťahovaní vás Bratislava poteší veľkým množstvom multifunkčných športových hál, kde je možné hrať futsal, florbal, volejbal či basketbal. Priaznivcov cvičenia čakajú posilňovne aj street workout cvičiská. Fanúšikovia motošportu si prídu na svoje na jednom z najväčších krytých motokárových okruhov v Ivanke pri Dunaji, či v najväčšej motokárovej hale na Slovensku, Kart One Arene. Paintball si môžete vyskúšať na paintballovom ihrisku P8ntBall v Mlynskej Doline alebo na ihrisku ActionPark v mestskej časti Čunovo. V súvislosti s Čunovom musíme samozrejme spomenúť tamojší vodný areál, ktorý ponúka množstvo športových aktivít vrátane raftingu či surfingu na umelých vlnách. Možností je naozaj veľa. Trúfame si povedať, že si v Bratislave nájdete to svoje, nech ste sa sťahovali odkiaľkoľvek.

 

Ak ste vo svojom starom meste mali svoju športovú „rutinu“ a obávate sa, že po sťahovaní do Bratislavy nebudete mať príležitosť rozvíjať svoje záľuby, tak vás potešíme. Môžeme pokojne prehlásiť, že Bratislava vaše potreby a koníčky pohodlne zastreší. Preto sa sťahovania do Bratislavy netreba z tohto hľadiska vôbec báť.