Ako na sťahovanie krehkých vecí?

Jednou z najväčších výziev pri sťahovaní je dostať všetko do nového bývania v jednom celku. Sťahovať budete rôzne sklenené poháre, čajové hrnčeky, zrkadlá či taniere. Zrkadlám sme venovali samostatný článok, určite si prečítajte aj ten. Poďme sa teda pozrieť na ostatné krehké veci.

sťahovanie krehkých vecí

Hneď na začiatok tip: zaobstarajte si bublinkovú fóliu. Fólia je pri sťahovaní váš najlepší kamarát. Pri sťahovaní krehkých vecí do platí dvojnásobne niekoľkonásobne. Každú krabicu, do ktorej pôjde sklo a podobne krehké veci, je treba dôkladne vystlať fóliou na zvýšenú ochranu. Taktiež sa uistite, že krabice sú zo spodnej strany pevné a pri záťaži sa nerozpadne dno. Zaistite ho širokou lepiacou páskou, ak máte pochybnosti.

Najkrehkejšie bývajú poháre na víno. Zabezpečíte ich tak, že vnútro pohára vyplníte mäkkým materiálom (novinový papier, ponožky). Uistite sa, že dobre obalíte aj tenký držiak, keďže ten býva náchylný na ulomenie. Každý pohár zabaľte individuálne. Po uložení do krabice vyplňte všetky voľné miesta novinovým papierom. Nechcete, aby sa poháre v krabici pri sťahovaní voľne hýbali. Uzavrite krabicu a jasne ju označte ako krehkú.

To isté platí aj pre všetky ostatné sklenené a keramické poháre. Vždy sa ich snažte vyplniť mäkkým materiálom, ktorý poskytne tlmenie pri rôznych otrasoch vo vnútri sťahovacieho auta. Taktiež ich obaľte po jednom aj z vonkajšej strany napr. spomínaným novinovým papierom. Nebojte sa použiť aj niekoľko vrstiev pre zvýšenú ochranu. Opäť nezabudnite krabicu viditeľne označiť ako krehkú.

A čo s taniermi? Postup je trošku rozdielny. Taniere do seba zväčša zapadajú, preto je možné uložiť ich do krabice viac. Ak by však bola krabica plná iba tanierov, bola by príliš ťažká. Preto odporúčame naplniť krabice do polovice riadmi a do vrchnej polovice umiestniť ľahšie veci, ako plastové obedáre alebo hrnce. Vráťme sa ale k tanierom. Opäť, každý je potrebné obaliť novinovým papierom, ktorý má tlmiacu funkciu. Ak máte možnosť, zaobstarajte si krabice, ktoré sú špeciálne určené na presun krehkých vecí. Zvyčajne majú dvojité steny, ktoré poskytujú extra ochranu. Voľné miesta opäť dôkladne vyplňte novinovým papierom, krabicu uzavrite a označte ako krehkú.

Stále sa bojíte o svoj krehký majetok? Využiť vždy môžete baliace služby od profesionálov, ktorí to robili už mnohokrát. Ak s niečím potrebujete pomôcť, neváhajte nás kontaktovať.